Symposium "Verduurzaming Woningbezit" op donderdag 29 november

01-11-2018 0 reacties

Wat kunnen woningcorporaties doen om de klimaatdoelen van Nederland te halen? Tijdens het symposium Verduurzaming Woningbezit gaan Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad, en Bastiaan Zoeteman, professor Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit Tilburg, in op dit vraagstuk.

Wat kunnen woningcorporaties doen om de klimaatdoelen van Nederland te halen? Tijdens het symposium Verduurzaming Woningbezit gaan Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad, en Bastiaan Zoeteman, professor Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit Tilburg, in op dit vraagstuk.

Ingenieursadviesbureau Sweco en Innovateam nodigen bestuurders en medewerkers van alle woningcorporaties in Nederland graag uit op:

Wanneer? Donderdag 29 november 2018, van 13:00 tot 20:00 uur

Waar? Hoofdkantoor Sweco in De Bilt.

OUTLINE PROGRAMMA

·         Drs. Ed Nijpels spreekt over het door het Klimaatberaad ontwikkelde uitvoeringsplan voor de gebouwde omgeving. Wat staat woningcorporaties en haar huurders te wachten en hoe kunnen ze bijdragen?

·         Prof. dr. ir. Bastiaan Zoeteman gaat in op de Monitor Duurzame Woningcorporaties. Hij ontwikkelde de monitor in opdracht van de BNG Bank en gaat in op de ontwikkeling van de monitor. De monitor beoordeelde ruim 350 woningcorporaties. Daaruit werden 91 woningcorporaties (verdeeld over 10 categorieën) genomineerd voor de Award Duurzame Woningcorporaties. De best presterende woningcorporatie in iedere categorie wordt beloond met de Award Duurzame Woningcorporaties. Uw woningcorporatie kan één van de winnaars zijn. 

91 corporaties genomineerd voor Award Duurzame Woningcorporaties

·         Na de uitreiking van de award en de persmomenten geeft Sweco een presentatie over zijn visie op de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland.

·         Vervolgens kunt u zich in een van de break-out-sessies laten informeren over de ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van uw woningbezit. Meer informatie over deze sessies volgt later.

Het symposium wordt rond 20:00 uur afgesloten. 

Dagvoorzitter is Eugene Grüter, directeur Sweco Nederland.

INSCHRIJVEN
Wij nodigen u uit voor dit symposium. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt tot 150 deelnemers. U kunt zich inschrijven via www.energietransitiewoningbezit.nl

KOSTEN
De kosten bedragen € 145,00 (ex. 21% btw) per deelnemer.

Graag tot 29 november!

 

OVER SWECO EN INNOVATEAM

SWECO
Ingenieursadviesbureau Sweco ontwerpt en ontwikkelt samen met haar klanten de samenlevingen en steden van de toekomst. Sweco verduurzaamt overheidsvastgoed en commercieel vastgoed en geeft ondersteuning bij de realisatie van duurzame en klimaatadaptieve nieuwe en bestaande wijken. Sweco helpt zijn klanten bij het toekomstbestendig maken van vastgoed en de woningvoorraad.

INNOVATEAM
Innovateam is een team van vier maatschappelijk betrokken ondernemers met een passie voor creatieve en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Innovateam organiseert symposia, congressen en masterclasses.

Sweco Nederland B.V.

0  reacties